Νέα features και μοντέλα switch για την Dell

Dell S6000 και S5000 10/40G switches

Σε μια πρόσφατη εκπαίδευση της Dell ενημερωθήκαμε για τα νέα μοντέλα και τις νέες δυνατότητες στην high end δικτύωση ενός Datacenter. Στην εκπαίδευση αυτή οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα 10/40G switch καθώς και τα converged SAN/LAN switches. Ας περάσουμε να δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά τους!

Dell S5000 10/40G-FCFabric switch

Το Dell S5000 είναι ένα converged lan/san ToR switch το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουμε σε ένα Switch το Ethernet και το Fiber Channel SAN storage της υποδομής μας και με τη χρήση του FC over Ethernet να παρέχουμε πρόσβαση στους Servers. Είναι Modular δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε module 10G SFP+ ή 10GBaseT καθώς και Fiber 8G που χρειάζεστε στο Datacenter σας έως 48 θύρες.Είναι επίσης εξοπλισμένο με 4 θύρες QSFP+ των 40G η κάθε μία για stacking ή Uplink στο Core/Access Switch.

Dell S6000 40G High Performance Switch

Το Dell S6000 είναι ένα high performance fixed port switch από την Dell με υποστήριξη 32 40G QSFP+ θυρών το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί σε 10G με τη χρήση breakout καλωδίων παρέχοντας 104 θύρες 10G!

Και τα δυο Switch έρχονται με το DNOS9 και μπορούν να δεχθούν Open Networking λειτουργικά συστήματα από μια ευρεία γκάμα. Το DNOS είναι ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα που προσφέρει πλήρη υποστήριξη Data Center Bridging(PFC,ETS,CN,DCBx) καθώς και μια πληθώρα από δυνατότητες όπως το Virtual Link Trunking (VLT) για δημιουργία Link Aggregation μεταξύ switch χωρίς Stacking, το RDMA over Converged Ethernet(ROCE) για πραγματικά lossless Ethernet και υποστήριξη για Overlay networks(VXLan).

Στην εκπαίδευση οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και τη βελτιστοποιημένη σύνδεση των Compellent και EqualLogic storage arrays για πολύ υψηλό performance.